Blog

Hva har morgenrutiner med ledelse å gjøre?

Morgenstund har gull i munn

Alarmen ringer. På tide å stå opp. Du strekker deg etter telefonen, slår av alarmen og sveiper innom sosiale medier. Der dukker det opp en teit kommentar på et innlegg, en post du fnyser av – «typisk hun skal alltid kommentere!»

Kanskje er dette din start på dagen, kanskje ikke. Om du ærlig og uten korrigering går igjennom de første minuttene, den første timen av morgenen din, hva fyller du tankene dine med? Hva gjør du?

Mest sannsynlig gjør du det samme hver dag. Og du tenker på de samme tingene. Det kan være irritasjon over et morgentrøtt ansikt, sukk over en stressende dag eller irritasjon over familiemedlemmer som ikke har våknet. En dårlig start får innvirkning på resten av dagen. Også om din start kjennes god ut, og du koser deg med sosiale medier, nyheter eller med post, er det likevel noe utenfor deg selv som setter dagsordenen.

Morgenstund har gull i munn

Det ligger et potensiale i morgenstunden som jeg tror de færreste gjør seg nytte av. Du kan rett og slett skape dagen din der og da! Du kan velge om det er irritasjon, stress, maktesløshet eller en følelse av ro, mestring eller glede som skal fylle dagen din. Kanskje vil det jeg skriver skape motstand i deg. Det er ok. Først når du gjør vil du vite hva som fungerer.

Hva kan du gjøre for en god start på dagen?

  • Forberedelser

Gå igjennom dagen din i tankene. Er det situasjoner du ønsker å endre, kan du forberede deg gjennom denne setningen:
Hva om jeg i dag …
Fyll deretter inn det du ønsker deg.
F.eks. Hva om jeg i dag kommer i god tid og er fokusert på møtet?

  • Bevegelse

Trening om morgenen viser seg å gi god effekt både mentalt og fysisk. Det trenger ikke være hardt, det kan være en rolig tur, dans på stua eller det som passer for deg. Kombiner gjerne tur med punktet om forberedelser.

  • Ritualer

Ritualer er noe annet enn rutiner. De bringer inn en dimensjon av tilstedeværelse og nærvær. Her kan du hente inspirasjon:

  • Tibetanske Riter kombinerer både kropp og sjel. Audun Mykjas bok «Tibetanske Riter» er lett å følge.
  • Meld deg på når jeg har «21 dager med Tibetanske Riter»-arrangement på Facebook.
  • Trine Åldstedts «Fem stjernen» ivaretar hele deg.
  • Vil du lære om pust, har Anette Aarsland både bok og nettkurs.
  • Nærvær.no podkast, nettkurs i nærværsøvelser ol.

Hva har morgenrutiner med ledelse å gjøre?

Ledelse er makt kontra maktesløshet. Ledelse er å ha et forsprang. Det er å føre an eller gå foran. Vil du at sosiale medier, gamle vaner eller negative tankemønster skal være din start på dagen? Å endre slike mønster er opp til deg.

Så, – hvem vil du skal gå foran i ditt liv? Hvem vil du skal lede an? Hva med å la det være deg!

Morgenstund har gull i munn!

-Line MeDæ-coaching.

Har du et spørsmål? Trenger du hjelp?

Ta kontakt for en uforpliktende samtale!
Jeg skreddersyr for deg, for din barnehage, sammen MeDæ
Kontakt